Livadă nuc chandler anul III

Livada nuc chandler anul III

2019 a debutat cu lucrările de stropire și curățare a crengilor în livada de nuc chandler. Stropirile sau efectuat cu zeamă bordeleză iar o săptămână mai târziu sa stropit cu ulei horticol. La curățarea crengilor s-a urmărit formarea coroanei în formă de ax. Toate aceste lucrări au rol de a obține miez nucaincoaja chandler franquette de foarte bună calitate.

Luna aprilie

este perioada de pornire a lăstarilor la soiul chandler. Deoarece creșterea lăstarilor are loc după 20 aprilie, pomii for fi protejați de brumele târzii. În această perioadă au fost efectuate lucrări de întreținere, ce au constat în stropirea și discuirea solului între rânduri. Pentru stropit au fost folosite substanțe pe bază de cupru.

Luna mai

deja sau format nucile în pomi, și se observă fructificarea laterala și terminală la soiul chandler. Se observă că nucile sunt formate câte două împreunâ de cele mai multe ori. Tot acum au fost suprimați o parte din lăstari, pentru a forma o coroană cât mai echilibrată. Scoaterea din lăstari ajută și la o creștere bună a lăstarilor rămași. Soiul de nuc franquette se caracterizează tot prin fructificare laterală, aceștia având rol de polenizare pentru soiul chandler.

Luna iunie

se caracterizează printr-o evolutie bună a nucilor chandler. În acesta perioadă nucii au dezvoltate crengile în coroană, crengi care la anul vor fructifica.  Sau efectuat stropiri în perioada de vară cu insecticid împotriva omizilor, la care a fost adăugată și substanță pe baza de cupru. Toate lucrările agricole au rol de a obține miez nucaincoaja chandler franquette de foarte bună calitate.

Recolta

a fost strânsă după data de 25 septembrie, am strâns 3 lădițe de nucă chandler. Se poate vedea ca miezul este de culoare galben auriu. La deschiderea nucii miezul se scoate de ce mai multe ori întreg sau jumătăți. Într-o viitoare postare voi prezenta modul în care se desfac nucile și cum rămâne miezul de nucă scos.

În acestă postare am încercat sa prezint câteva secvențe din lucrările care au fost efectuate în livadă.