Nuca chandler în livada mea!

Primul contact

Într-un final de an, am avut primul contact cu nuca chandler în livada mea! recoltând 28 de nuci chandler din livada. Nucii care au avut o dezvoltare bună și au dezvoltat o ramificație bună în primul an au rodit 2-5 nuci. În unele cazuri acestea au fost rupte pentru a permite pomilor să se dezvolte.

Mereu ne punem întrebarea de ce să alegem un anumit tip de soi de nucă în coaja spre consum. În acest articol voi încerca sa lămuresc câteva aspecte ce țin de calitatea miezului de nucă din soiul chandler. Totul este în comparație cu nuca comună, care are un preț ceva mai scăzut.

Diferențe sunt atunci când dorim să folosim nucile în coajă pentru consum. Nucile trebuie sa prezinte un aspect plăcut ochiului, sa nu fie râncede, sau să aibe un gust amar. Nucile folosite în zona de patiserie la diferite preparate culinare trebuiesc alese în funcție de ceea ce dorim sa preparăm. În zona culinară putem folosi nuci comune dar fără gust amar sau rânced.

Voi prezenta în continuare câteva diferențe notabile între nuca chandler și nuca comună.

Primul aspect la Nuca chandler

este coaja nucilor. Coaja este curată, bine conturată, cu o sutură a valvelor bine formată.Nucile comune au coaja închisă la culoare și au un aspect puțin murdar. La desfacere nuca chandler sau deschis ușor iar miezul a rămas întreg. Culoare miezului este albă cu puțină tentă de galben foarte plăcut ochiului atunci când se desface nuca. Acesta poate fi consumat sub formă de jumătăți de miez de nucă.La nuca comună miezul este puțin fărâmicios, nu rămâne întreg și are o culoare închisă.

Miezul de nucă chandler are un gust plăcut dulce. Miezul de nucă comună aduce puțin cu gustul de rânced dar nu mereu.

În concluzie

recomand pentru consum cât și pentru patiserie nuca chandler.